8200 basisschoolkinderen per jaar naar EHBO: vallessen bieden oplossing

17 januari 2022

Op dinsdag 31 mei was er veel reuring in de media rondom ‘meer aandacht voor vallen op school’. Uit de nieuwste cijfers van VeiligheidNL blijkt namelijk dat in 2014 8.200 basisschoolkinderen (41 per schooldag) op de eerste hulp belandden. Nog eens duizenden kinderen kregen na een valpartij op het schoolplein medische hulp. Hoofdoorzaak: kinderen leren niet meer hoe ze een val kunnen breken. Is dit ook een probleem bij jou op school?

Leren vallen met Schooljudo

Door Schooljudo in te zetten vang je twee vliegen in één klap: we leren jullie kinderen veilig vallen én we besteden veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en het zelfvertrouwen van jullie kinderen. En ook dat laatste is belangrijk: “als kinderen beter weten wat ze kunnen zijn ze minder bang. En juist angst kan leiden tot verwondingen bij een valpartij, omdat kinderen krampachtiger vallen.” Aldus onderzoeker Goossens van VeiligheidNL.

Schrijver van ons lespakket en valpedagoog Yos Lotens pleit al jaren voor meer vallessen

Onze Hoofdentertrainer zet zich al jarenlang in voor meer vallessen op school. Door programma’s als ‘vallen is ook een sport’ en door het thema vallen goed te integreren binnen ons Schooljudo programma. Op dinsdag 31 mei is Yos te zien bij RTL EditieNL over dit onderwerp en daarnaast was hij diezelfde middag al te horen op BNR Radio.

Nieuwsgierig naar de andere artikelen? Bekijk ze hier:
Kind vaker brekebeen bij gymles
Juf leert kleuter kopjeduikelen

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief