BAM! Mijlpaal, Schooljudo als VAK op de basisschool

17 januari 2022

Beste Schooljudo vrienden, 

 “Doen wat nodig is”, “Sterk staan en volhouden”, “Op elkaar kunnen rekenen”, zomaar wat spreuken, gekoppeld aan onze 7 belangrijke waarden, die kinderen tijdens de Schooljudolessen letterlijk in handen hebben. ‘Respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen en veel plezier.’ Dé waarden die wij hebben uitgelicht en zelf ook nodig hebben gehad de afgelopen 12 jaar om te komen waar we nu staan.  Met onze lesmethodiek, onze trotse partners, onze vele kwalitatieve Entertrainers, lachende kids, enthousiaste scholen (en zo kunnen we nog even doorgaan) zijn wij er van overtuigd dat ons ‘product’ Schooljudo kinderen echt ’Skills for Life’ meegeeft! 

Dit vertrouwen wordt ondersteund door de markt. Daarom introduceerden wij dit schooljaar de term ‘Schooljudo-school’, waarbij scholen zich minstens 5 jaar committeren aan de Schooljudo waarden. Zodat deze partnerscholen Schooljudo in het beleid op kunnen nemen, als onderdeel van het sociaal-emotionele ontwikkelingsplan of om een bijdrage te leveren om pesten tegen te gaan. Met succes: sinds eind augustus hebben wij al 11 scholen bekroond tot ‘Schooljudo-school’! 

Een mijlpaal. Maar we hebben alweer een volgende; directeur René Kortooms van OBS de Horizon uit Doesburg kwam, na 1 jaar deelname aan Schooljudo, met de vraag of wij hem konden helpen om Schooljudo structureel als vak op te nemen op zijn school. Uiteraard! Zo gezegd, zo gedaan. Althans..het was behoorlijk zoeken hoe we dit optimaal vorm konden te geven. Met als resultaat een prachtige samenwerking waar wij ontzettend trots op zijn! Van het moment dat de Horizon Schooljudo officieel introduceerde als vak zijn ontzettend mooie items gemaakt door Omroep Gelderland en hét NOS Journaal. Deze items vind je via deze link.

 Wij hadden het niet beter kunnen verwoorden dan René in beide filmpjes. Hopelijk ‘voelen’ jullie ook wat Schooljudo met kinderen doet. We zien ernaar uit naar de volgende scholen/ gemeenten/ provincies in Nederland deze mooie ‘Doesburg-constructie’, zoals we het gekscherend op kantoor noemen, overnemen. Dit brengt ons een stuk dichter bij onze droom; ‘Schooljudo als vast onderdeel binnen het curriculum op iedere basisschool in Nederland’. 

Groet met een grote glimlach, 

Team Schooljudo

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief