Colette Zee van IT4Kids aan het woord

Colette Zee van IT4Kids aan het woord

Colette Zee is nu ruim een half jaar directeur bij onze partner IT4Kids. IT4Kids is op dit moment druk bezig met veel leuke dingen en haar nieuwe campagne: Steunjouwsportclub.nl, is onlangs van start gegaan. Wij vroegen haar onder andere: Hoe IT4Kids de corona periode door komt? Waarom ze ervoor heeft gekozen om bij IT4Kids te gaan werken? Wat ze goed vindt aan Schooljudo? En tot slot: Wat haar favoriete Schooljudo waarde is?

Hoe gaat het met je?

Met mij gaat het hartstikke goed, we zijn heel veel leuke dingen aan het doen met IT4Kids. Of het goed met iemand gaat, hangt van veel af maar vooral privé en werk gerelateerd. Maar zoals ik al zei, we zijn allemaal leuke dingen aan het doen en initiatieven aan het ontwikkelen wat ons veel energie geeft. Het gaat dus goed!

Hoe kom je de corona periode door?

Met IT4Kids hadden wij een hele mooie strategie opgebouwd voor dit jaar. De eerste maanden gingen ook echt heel erg goed. Toen de corona periode begon, zagen wij wel dat bedrijven het ook erg spannend vonden en stopten met het doneren van hardware. Wij willen kinderen met een fysieke of financiële beperking die niet kunnen sporten, een duurzame sportkans geven. Dat ging even wat lastiger, maar we merken dat het nu weer een beetje beter gaat.

 

“We zijn allemaal leuke initiatieven aan het ontwikkelen wat ons veel energie geeft”

 

Je bent nu ruim een half jaar werkzaam bij IT4Kids. Hoe ben je bij IT4Kids terecht gekomen?

Bij IT4Kids kwam een vacature vrij en een kennis bracht mij in contact. Die zei: dit is wel iets voor jou! Ik woon zelf in Lisse en dat is ook vrij dichtbij Noordwijk, waar IT4Kids zich bevindt. Dat is heel fijn en ik kende eerlijk gezegd IT4Kids eerst nog niet, dus dat is ook wel iets waar we nu hard aan werken. Aan de naamsbekendheid en awareness.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij IT4Kids te gaan werken?

Ik werd eigenlijk steeds enthousiaster door de ondernemende manier en enthousiaste mensen uit het bestuur. Er zit zoveel potentie in de propositie en in IT4Kids, dat is wel heel erg leuk! Daarnaast staat mijn hele leven al in het teken van sport en ik vind het gewoon heel mooi om iets te kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Kan je kort uitleggen wat IT4Kids doet?

IT4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die zich inzetten voor kinderen. Dit zijn kinderen die minder mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen op sportief vlak, maar dan nu toch een duurzame sportkans krijgen.

Waarom is het belangrijk wat IT4Kids doet?

Het is niet vanzelfsprekend dat alle kinderen kunnen deelnemen aan sport en spel. Ieder kind moet kunnen spelen en sporten en door te sporten bouwen kinderen aan #skills4life. Zoals: discipline, samenwerken, zelfvertrouwen, respect en mentale weerbaarheid.

Wat wil jij met IT4Kids bereiken?

Wat wij willen bereiken is dat in 2030 alle kinderen die niet kunnen sporten om fysieke of financiële redenen, de kans hebben om te kunnen participeren in sport. Daarnaast dat de naamsbekendheid van IT4Kids zo groot is en dat het op steeds meer fronten projecten kan ondersteunen. Er zijn heel veel goede doelen en veel kinderen die nog niet kunnen sporten. Als iedereen zijn hardware doneert aan ons dan zou dat sportprobleem helemaal niet bestaan.

Kan je wat vertellen over jullie nieuwe campagne?

Wij hebben nu een nieuwe campagne gestart en dat is: Steunjouwsportclub.nl. Door de coronacrisis hebben veel sportverenigingen het zwaar te verduren. De activiteiten hebben lange tijd stil gelegen en de inkomsten zijn hard gedaald, doordat onder andere de sportkantines dicht zijn, geen stroom is van nieuwe leden en evenementen niet meer doorgaan. Maar liefst 4 op de 10 sportverenigingen vrezen voor hun voortbestaan. De reden om deze campagne te beginnen is omdat wij willen dat de sportverenigingen in Nederland blijven bestaan.

Hoe kunnen mensen doneren?

Mensen kunnen via: https://steunjouwsportclub.nl/#Home een donatie aanvragen. Nadat ze de aanvraag hebben ingediend, zullen wij contact met ze opnemen en wordt er een afspraak gemaakt om de IT-apparatuur op te halen. De waarde van de IT-apparatuur gaat rechtstreeks naar de aangegeven sportclub.

IT4Kids en Schooljudo zijn partners, wat vind je daarvan?

Nou ik vind het een prachtig, goed doel. Ik vind Schooljudo echt waanzinnig goed, met name omdat wij ook de focus hebben op duurzame sportkansen. Niet een keer een kind naar een stadion brengen of een clinic geven en dan klaar. Nee, je wilt dat de kinderen #skills4life meekrijgen. Schooljudo heeft dezelfde visie en dat vind ik erg mooi. De waarde van respect, weerbaarheid, het winnen en verliezen, het omgaan met mensen, het incasseren. Al die aspecten komen ook terug in de lessen op school en het wordt natuurlijk een aantal weken gegeven, dan hoop je dat die kinderen enthousiast over judo, of in ons geval over sport zijn. Dat kan een leven natuurlijk veranderen, als er iets bij ze raakt.

 

“Dat kan een leven natuurlijk veranderen, als er iets bij ze raakt”

 

Je hebt ook een les bezocht van Schooljudo. Hoe vond je dat?

Dat was leuk! Ik had al wat filmpjes gezien en het is leuk om dat ook met eigen ogen te zien. Ik vond dat alle kinderen allemaal goed meededen (ja echt allemaal!) en ook lol hadden met elkaar. Ook zag ik respect naar de docent, dat was mooi om te zien. Iedereen dezelfde pakjes aan. Niemand is anders, we zijn allemaal gelijk.

Wat vind jij goed aan Schooljudo?

Ik vind judo zeker voor jonge kinderen, een waanzinnig goede sport. Niet alleen door het bewegen maar ook de waarden die erbij komen. Ik vind het gewoon heel mooi, een goed doel en een mooi project. Zeker omdat het langer is en wij dagelijks de sociaal emotionele wijken sponsoren. Dat vind ik prachtig.

Als je moet kiezen, wat vind jij dan de belangrijkste waarde van Schooljudo en waarom?

Weerbaarheid. Dat dekt eigenlijk alles. De complete lading, als je veerkrachtig bent, als je weerbaar bent en verder in je leven ga je daar krachtig mee om. En als je dat van jongs af aan leert, denk ik dat het je op heel veel gebieden veel brengt.

Wil je nog wat kwijt?

Ik hoop dat Schooljudo alles snel weer kan opstarten, zodat kinderen weer gaan judoën!

 

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief