Disney nieuwe partner van Schooljudo!

17 januari 2022

The Walt Disney Company Netherlands en Schooljudo gaan intensief samenwerken om met het vernieuwde Schooljudo-programma nóg meer in de belevingswereld van basisschoolkinderen te kruipen. Vanaf oktober worden de kinderen uitgedaagd om in de jungle van Tarzan of Mowgli te werken aan Skills for Life met judo als middel.

De start van de samenwerking is gelieerd aan de lancering van het nieuwe Schooljudo lespakket. Vanaf eind september kunnen scholen kiezen voor een doorlopende leerlijn voor meerdere jaren. Ieder jaar staat daarin één van de 6 waarden centraal; Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid en Discipline. In jaar één wordt gestart met vertrouwen.

‘Met vertrouwen kan je (naar) de andere waarden uitbouwen’. zegt Yos Lotens, leraar in het onderwijs, judoleraar/valtrainer en trainer tegen pesten. Lotens heeft zich als “Hoofd Entertrainer” van Schooljudo afgelopen maanden gebogen over de vernieuwde inhoud van het lesprogramma. Er zijn verschillende programma’s ontwikkeld. De onder- en middenbouw leren de betekenis van de Schooljudo-waarde vertrouwen aan de hand van de avonturen van Disney’s Tarzan en Mowgli in de Jungle. In de bovenbouw komt Disney’s The Jungle Book écht tot leven op de judomat. Scholen die kiezen voor de leerlijn gaan het daarop volgende jaar vervolgens met het thema samenwerken aan de slag. Aan deze waarde zijn weer andere Disney karakters en verhalen gekoppeld.

Nieuw bij Schooljudo is dat leerkrachten een waardenworkshop krijgen. Alle deelnemende scholen krijgen toegang tot deze online toolbox om voldoende inspiratie te vinden om de waarden tot leven te brengen in de klas of op het speelplein. Fedor Roovers, afgestudeerd aan de PABO en Entertrainer van Schooljudo, hielp bij de ontwikkeling hiervan. “Door de waarden van Schooljudo te koppelen aan de Disney karakters en diens avonturen in de Disney films krijgen we een compleet (sociaal-emotioneel) lespakket voor een gezonde school”.

Disney’s samenwerking met Schooljudo is onderdeel van de belofte van het entertainmentbedrijf om haar verhalen en karakters in te zetten om gezonder leven makkelijker en leuker te maken voor families. Door gebruik te maken van de bekende Disney verhalen en karakters worden de oefeningen op de mat voor kinderen nog leuker!

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief