Freek Vonk op een reuze tatami!

Beestachtig stoeien met Freek Vonk op de super Schooljudo tatami

 

Afgelopen woensdag (5 juni) was een bijzondere dag. Schooljudo organiseerde in samenwerking met verzekeraar Reaal een super clinic met een wel héle bijzondere gast…

Om 5 uur ging de wekker en vroeg in de ochtend werd er in het Sportpaleis Alkmaar gewerkt om een judomat van meer dan 500 m2 neer te leggen. De clinic werd ondersteund door twintig man sterk van Beentjes judoschool en Alkmaar Sport. Rond half negen druppelden kinderen, ouders en pers binnen. Het feest kon beginnen! Zodoende: klokslag 9 uur zaten er 500 kinderen van de Nicolaas Beets, De Zandloper, De Regenboog, De Burijn en de Erasmus in judopak klaar op de mat, te wachten op de eerste grote verassing. Onder luid gescandeer van haar naam betrad wereldkampioen en ambassadeur van Schooljudo Marhinde Verkerk de tatami. Aan haar nek het gewicht van tientallen medailles die de kinderen vol bewondering mochten bekijken. Hierna startte onder haar leiding de eerste clinic met het thema ‘vertrouwen’.

Na de clinic was het woord aan de wethouder sport, Pieter Dijkman. Hij vertelde waarom de gemeente Alkmaar al 10 jaar samenwerkt met Schooljudo. Niet alleen omdat zij bewegen belangrijk vinden. De sociale vaardigheden die de kinderen leren bij Schooljudo vinden zij essentieel om elk kind in Alkmaar mee te geven. Het was aan de wethouder om vervolgens dé gast van de dag aan te kondigen, Freek Vonk.

Samen met Ruben Houkes stapte Freek de judomat op. Zo’n grote beroemdheid hadden de meeste kinderen nog nooit van zó dichtbij gezien. Onder aanvoering van een speelse quiz legden Freek en Ruben de link tussen judo en de dierenwereld. Kinderen mochten valbreken als een panda, waarbij zij de kin op de borst moesten houden. Zij stonden weerbaar als een olifant en kropen over de mat als kleine krabbetjes. Kortom; een fantastische clinic en een onvergetelijke ervaring voor zowel ouder als kind!

De clinic werd mede mogelijk gemaakt door partner Reaal. Reaal ondersteunt scholen die graag willen deelnemen aan Schooljudo, maar om financiële redenen niet mee kunnen doen. Door de bijdrage van Reaal kunnen veel leerlingen dus toch deelnemen aan het programma en zodoende op een leuke manier werken aan hun zelfverzekerdheid en mentale en fysieke weerbaarheid.

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief