Schooljudo draagt bij aan de Gezonde Generatie

Ruben Houkes, oprichter van Schooljudo, brengt Gezonde Generatie & NOC*NSF samen

Nog nooit werkten fondsen samen om één ambitie te verwezenlijken: de gezondste generatie van de wereld in 2040. Nederlandse jongeren leven al redelijk gezond bleek uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). “Maar het kan nog een stuk beter”, zegt Mark Monsma, directeur van de Gezonde Generatie.

Olympisch kampioen judo en medeoprichter van 2Basics, Schooljudo en MQ Scan: “Iedereen voelt de ambitie, snapt waar het heen moet. Maar ga het maar eens doen met elkaar. Dat dit partnerschap nu wordt beklonken voelt echt als een eerste medaille. Maar de ambitie is veel groter. We gaan nu pas beginnen.”

Wij van Schooljudo zijn super trots dat wij hieraan mogen bijdragen. De Schooljudo waarden vertrouwen, beheersing, samenwerken, weerbaarheid, respect en discipline zijn hierbij cruciaal en dragen bij aan deze ontwikkeling. Wij bereiken dit door meer te bieden dan alleen sport. Het gaat niet meer om alleen het fysieke gedeelte, ook het mentale en sociale deel wordt steeds belangrijker. Kinderen verder helpen, daar gaat het om. Stapje voor stapje hen weerbaarder maken door hen ‘Skills4Life’ mee te geven. Niet alleen draagt judo bij aan een gezond lichaam, maar ook aan een gezonde geest.

Deze samenwerking tussen twintig gezondheidsfondsen, NOC*NSF en de Nederlandse Loterij, begeleid door 2Basics is een tof initiatief om deze ambitie voort te zetten.

Klik hier voor het persbericht van de Gezonde Generatie

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief