Het Waarde(n)volle verhaal van een moeder uit Valkenswaard

17 januari 2022

Mijn zoon zit op school in Valkenswaard en wordt al een hele lange tijd gepest door een aantal kinderen uit zijn klas. Door school werd er weinig aan het pesten gedaan. Hij is daardoor erg gesloten geworden en uit dat thuis in huilbuien en frustratie naar ons en zijn zusjes.

Ik heb vorig jaar al contact gezocht met Olaf van Geel (judoleraar en Entertrainer), omdat ik dacht dat judo goed zou zijn voor mijn zoon. Echter associeerde mijn zoon judo met vechten en dat is nou net niet wat hij wilde. Ik was daarom des te blijer toen ik hoorde dat Schooljudo bij mijn zoon in de klas kwam. Direct de eerste keer zag ik hoe opgelucht hij uit school kwam. Hij vond het interessant en had genoten, maar er gebeurde nog iets heel speciaals. Het pesten wat al zo lang duurde werd minder en stopte! Tijdens de afsluitende clinic heeft hij zelfs samen gejudood met het bewuste pestertje. Na de clinic heeft hij besloten dat hij door gaat met judo. Na de zomer gaat hij beginnen bij Olaf en hij kan niet wachten!

Ik was echter wel bang dat de het pesten weer zou beginnen zodra Schooljudo afgelopen was. Gelukkig heb ik het gevoel dat het pesten helemaal gestopt is. Er is nog één voorval geweest waarin mijn zoon gepest werd. Voor het eerst durfde hij toen iets terug te doen. Daarna zijn er geen pesterijen meer voorgevallen. Het klinkt misschien gek, maar ik heb het gevoel dat mijn zoon mijn zoon eindelijk weer is. Hij komt lachend uit school en maakt weer grapjes. De rust is wedergekeerd thuis. Als je mij vraagt of Schooljudo daarin geholpen heeft, zeg ik volmondig JA!

– Een blije moeder en Schooljudofan uit Valkenswaard die graag in verband met privacy anoniem blijft

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief