Interview met Schooljudo ambassadeur Kim Polling

Interview met Schooljudo ambassadeur Kim Polling

Kim Polling is topjudoka en tevens ambassadeur van Schooljudo. Kim woont met haar vriend in Italië en wij vroegen haar naar: hoe haar leven er nu uit ziet met het Coronavirus, hoe het leven in Italië is, waar ze zich nu bezig houdt nu de toernooien en de Olympische Spelen niet door gaan en hoe zij fit blijft in deze tijd. Benieuwd naar deze antwoorden en meer? Lees dan snel verder. 

Hoe gaat het met je?

Goed, het was in maart wel een vrij rare periode omdat de hele wereld inclusief Europa op zijn kop stond. Met name ook Italië, waar ik woon. Ik was al naar Nederland gegaan omdat de sportscholen hier dichtwaren en ik nog een toernooi had. Terwijl ik in Nederland zat zag ik dat er in Italië steeds meer onrust kwam en er steeds meer dingen gingen sluiten. Ook had ik ook nog een toernooi in Rusland gepland staan en had wel even zoiets van ‘oei, kom ik daarna nog wel thuis?’. Op het laatste moment werd dit toernooi afgezegd. Vervolgens ben ik op 10 maart snel naar Italië gegaan, dat was de dag dat de ‘lockdown’ begon daar dus ik was precies op tijd.

Die week was een spannende week en erg onduidelijk omdat de toernooien (en toen der tijd de Olympische Spelen nog) gewoon door gingen. We moesten nog zo hard mogelijk door blijven trainen ook omdat we eigenlijk in mei nog het EK op de planning hadden staan. Voordat die werd afgelast, werd het EK eerst nog verplaatst naar juni. Je wil dan wel blijven presteren en dus hard door trainen. Eind maart werd de Olympische Spelen verplaatst en toen wisten we ook dat alle andere toernooien niet door zouden gaan deze zomer. 

 

“Al ik echt iets mis dan zijn het wel de fietspaden”

 

Hoe is het leven in Italië? En wat mis je van Nederland?

Het leven in Italië bevalt heel goed. Wat ik erg mis is het eten zoals een bloemkoolschotel. Dit heb ik wel goed opgelost want ik zorg ervoor dat als ik in Nederland ben dat ik de zakjes daarvoor meeneem. Ook met volkorenbrood heb ik het goed opgelost want dat hebben ze in Italië ook niet of ze hebben brood dat een maand houdbaar is en vind ik niet lekker. Daarvoor neem ik meel mee vanuit Nederland en maak ik mooi hier mijn eigen broden van.

Als ik verder echt iets mis vanuit Nederland dan zijn het fietspaden, want het is hier best vaak goed weer om lekker buiten te fietsen alleen in Italië is het een beetje gevaarlijk om buiten te fietsen. Hier zijn er geen fietspaden en de automobilisten zijn niet gewend aan fietsers. Als er dan een fietspad is dan houdt die ook al snel weer ergens op.

Natuurlijk mis ik mijn familie ook heel erg vooral in deze tijd, mijn oma is overleden en daar kon ik niet bij zijn. Normaal als er iets is met familie ben ik zo in Nederland maar dit is natuurlijk wel een hele uitzonderlijke periode dat dit niet kon. Normaal neem ik dam snel het vliegtuig of de auto naar Nederland.

 

Hoe gaat het met je blessures? Ben je helemaal fit of moet je nog herstellen?

Ik ben weer helemaal fit. Ik ben begin januari weer geopereerd aan mijn knie daar hebben ze wat littekenweefsel weggehaald wat bij mijn knie heel erg irriteerde. Eigenlijk gaat het nu heel goed, ik heb natuurlijk twee maanden niet gejudood alleen soms met mijn vriend want die judoot ook.

 

“Als juf weet ik hoe belangrijk het is om een goed klimaat in de klas te hebben en ik weet ook zeker dat judo daaraan kan bijdragen”

 

Wat vind je ervan om ambassadeur te zijn van Schooljudo?

Super tof natuurlijk omdat ik Schooljudo zelf ook echt super tof vindt. Ik ben zelf ook juf, ik vind judo heel erg leuk en wil graag dat kinderen ook gaan judoën. Daarnaast weet ik als juf hoe belangrijk het is om een goed klimaat in de klas te hebben en ik weet ook zeker dat judo daaraan kan bijdragen. Als judoka zijde ben ik erg fan van Schooljudo omdat ik judo wil promoten en als juf zijnde ben ik heel erg fan van Schooljudo omdat ik weet dat het mij als juf heel erg zou kunnen helpen. Ten eerste voor de kinderen qua respect en vertrouwen en de waarden waar Schooljudo voor staat dat vind ik ook belangrijk en dat mijn kinderen in de klas dat ook leren. Dat zij die waarden ook gaan respecteren in de klas. 

 

Waar kijk je erg naar uit als de rust weder is gekeerd?

Dat we weer toernooien hebben en kunnen judoën en reizen. Ik kijk heel erg uit naar mijn eerste toernooi. In december heb ik mijn laatste toernooi gehad omdat ik in januari geopereerd ben aan mijn knie. Dat is al vijf maanden geleden en dat is heel gek dat in plaats van je voor te bereiden op de Olympische Spelen, heb ik nu niks om op voor te bereiden. Het zou erg fijn zijn om wat meer duidelijkheid te krijgen maar dit kan misschien ook pas zo zijn als er een vaccin is.

 

Hoe ziet de komende tijd voor jou eruit?

Beetje onduidelijk want in Nederland zou judo weer per 1 september mogen maar ik zag dat de sportscholen ook weer eerder opengaan dus misschien kan judo dan ook wel weer eerder. Daar heb ik verder nog niks over gehoord. Hier in Italië zijn de sportscholen sinds vorige week weer open alleen net als in Nederland mogen we hier ook nog niet judoën. Wij moeten hier één meter afstand houden dus die afstand moeten we echt nog bewaren en alles continu desinfecteren.

Ik train dus zeker nog elke dag één keer en die training is minder intensief dan normaal. Echt topfit zijn is nu niet nodig dus het is vooral onderhouden en wel fit blijven. Het is niet super intensief zoals ik dat normaal doe in een periode met toernooien. Nu komt het bijvoorbeeld wel goed uit om Italiaans te leren. Ik wil hier later gaan werken dus dan moet ik de taal ook kunnen beheersen. 

 

“Nu ik ben er nu wel echt klaar mee”

 

Hoe blijf jij fit in de deze tijd?

In het begin trainde ik veel thuis en dat was ook wel heel gezellig met mijn vriend. Ik moet wel zeggen dat halverwege april en zeker begin mei dat ik zoiets had van ‘nu ik ben er wel echt klaar mee’ ik wil eigenlijk wel heel graag bij de judoclub trainen en niet meer thuis trainen dat zou wel heel fijn zijn. Dus ik ben wel heel blij dat de sportscholen nu open zijn. Ook heb ik nu gelukkig weer fysiotherapie voor mijn knie want het is belangrijk om oefeningen daarvoor te blijven doen. Verder ga ik nu drie keer in de week ga ik nu naar de sportschool en daarbij loop ik nog twee dagen hard.

 

Wat wil jij kinderen mee gegeven om deze tijd door te komen?

Vooral structuur is heel belangrijk. Dat je een schema hebt van hoe laat je elke dag opstaat tot naar bed gaat. Goed ontbijten en je vrije tijd goed indelen zodat je niet alleen naar achter de computer gaat zitten of gaan gamen want daar word je niet energiek van. Ik zou zeggen ga lekker naar buiten of ga sporten. 

 

Wat is jouw gouden tip tegen verveling voor kinderen?

Doe een spelletje met je familie of ga iets nieuws doen zoals, ik zeg maar wat, piano leren spelen. Zo ben ik nu Italiaans aan het leren en deze tijd is heel goed om nu iets nieuws te leren. En zorg dat je met vriendjes en vriendinnetjes blijft afspreken en dus niet te veel binnen gaat zitten.

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief