Digitale leeromgeving

Digitale leeromgeving

Een kijkje in onze digitale leeromgeving? Dat kan! Mail naar anne@schooljudo.nl

Naast de lessen op de mat krijgen scholen gedurende het hele schooljaar toegang tot een digitale leeromgeving, oftewel onze digitale waarden toolbox. Deze toolbox helpt de leerkracht om een waarde ook buiten de judomat te laten leven. Dat doen wij middels praatlessen en digibord spelletjes, ook wel energizers genoemd. De lessen uit de digitale leeromgeving zijn gekoppeld aan de (SEO) kerndoelen van het onderwijs.

Inhoud van de leeromgeving

In de leeromgeving zijn een aantal onderdelen te vinden:

  • Een pagina voor de leerkracht met daarin de docentenhandleiding vol met handige tips.
  • Een pagina met Schooljudo-elementen. Hierin zijn de waardenfilmpjes te vinden. Daarnaast vertelt onze ambassadeur Kim Polling, topjudoka en juf, over de feedback- en de complimenten methode.
  • Een pagina voor de drakenjagers (groep 1/2), de middenbouw (groep 3/4/5), de bovenbouw (groep 6/7/8) en voor het Voorgezet (Speciaal) Onderwijs (VSO).

Praatlessen en digibord spelletjes

Voor de kleuters de waarden voornamelijk op een beeldende manier laten leven middels kleurplaten, gaan we met de onderbouw, bovenbouw en het V(S)O de diepte in door over thema’s als vertrouwen, respect en weerbaarheid in gesprek te gaan. Dit gebeurt tijdens de praatlessen. In de praatlessen wordt de koppeling gemaakt met fragmenten uit Disneyfilms. Vervolgens zijn er per praatles verschillende opdrachten en werkbladen die te maken hebben met de waarde die dat jaar centraal straat.
De digibord spelletjes en energizers zitten in de praatlessen verwerkt. Dit zijn korte oefeningen die toepasbaar zijn in het klaslokaal, op het schoolplein en in de gymzaal.

Een kijkje in onze digitale leeromgeving? Dat kan! Mail naar anne@schooljudo.nl

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief