Mijn eerste judoboek

Mijn eerste judoboek:
Inspiratie en motivatie voor jonge judoka’s

Mijn eerste judoboek is precies wat de titel zegt: een boek dat jonge judoka’s helpt bij de eerste stappen in het judo. Het boek is bedoeld om judoka’s te motiveren en tegelijkertijd iets bij te brengen over de sport judo.

De lezer wordt meegenomen in de wereld van het judo door Ishana, Job, Aniek, en Anthony. Deze vier judoka’s vertellen kinderen en ouders kort en duidelijk over de basis van het judo. Ze geven antwoord op vragen als: is judo nu een vechtsport of een verdedigingssport? Hoe oud is judo eigenlijk en wat wordt er bedoelt met judo-etiquette?

 

“Het boek is een extra middel voor judoleraren om judoka’s te stimuleren en te complimenteren.”

 

Talloze kleurrijke tekeningen worden afgewisseld met afbeeldingen van technieken en andere judohandelingen zonder kleur. Daar kan een sticker geplakt worden. Die stickers verdient de judoka voor bijvoorbeeld een fijne les, als een judoka een eerste wedstrijd heeft gedaan of bijvoorbeeld wanneer een bepaalde techniek lukt. Het moment waarop stickers uitgedeeld worden, bepaald de judoleraar zelf. Gebruik ze bij examens voor degene die net geen slip of band gehaald hebben, of juist in de reguliere les als een judoka extra motivatie kan gebruiken. Het boek is een extra middel voor judoleraren om judoka’s (op een positieve manier) te stimuleren en te complimenteren.

Het is een doe-boek vol (spreekbeurt-) informatie voor iedere judoka die meer wil weten over basis van het judo. Door de eenvoudige en heldere uitleg is het ook zeer geschikt hele jonge judoka’s en judoka’s met een verstandelijke beperking (aangepast judo).

Het is de bedoeling dat de judoschool de boekjes inkoopt en doorverkoopt aan judoka’s. De stickers blijven in de judoschool. Voor de judoka’s die (nog) geen boek hebben zit er bij elke 10 boeken een extra set stickers. Zo kan de judoleraar stickers aan de hele groep uitdelen, zonder iemand over te hoeven slaan.

Zie de website voor meer informatie: www.judoboek.nl

 

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief