Schooljudo

Judo als basis voor een pedagogisch klimaat:
Al in 1882 is judo bedacht als onderwijsmethodiek door de Japanse pedagoog Jigoro Kano.

Voor Kano was de training van het lichaam belangrijk. Daarnaast was de training van de geest en het continu streven van het verbeteren van de persoonlijkheid een primair doel. Kano was ervan overtuigd dat uitoefening van het judo zou leiden tot het worden van een sympathieker mens. In een gezonder lichaam. Een van de mooiste en bekendste uitspraken van Kano vormt ons Schooljudo-motto:

Het is niet belangrijk om beter te zijn dan een ander, het is belangrijk om beter te zijn dan gisteren

In 2004 richtte Olympisch judoka Ruben Houkes samen met zijn compagnon Ziggy Tabacznik, Schooljudo op vanuit hun geloof in de pedagogisch en vormende waarde van deze sport.

De opgedane levenslessen tijdens hun judo carrière; hebben zij omgezet naar een uniek programma, gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling en weerbaarheid van kinderen. De filosofie achter het programma is gebaseerd op zogeheten skills4life die een basis hebben in judo en door ons zijn gedefinieerd als: samenwerken, respect, vertrouwen, weerbaarheid, discipline en beheersing . Zo helpen wij kinderen verder in hun persoonlijke ontwikkeling als mens. Het programma richt zich dus alleen niet op leuke judolessen, maar op de waarden die er aan ten grondslag liggen en wat die kunnen betekenen voor het kind, de leerkracht en de school.

Wij geloven daarbij in de kracht van het ervarend leren en gebruiken het stoeien om iedere groep en ieder kind in zijn of haar kracht te zetten.  Leren door te doen is daarbij ons motto, zowel op de judomat als in het klaslokaal. Daarmee leveren wij een significante bijdrage aan de fysieke en sociaal- emotionele ontwikkeling van een kind en helpen we docenten om op positieve wijze grip te krijgen op de groepsdynamiek van een klas.

Onze cijfers per schooljaar

56302

Kinderen

werken met plezier
aan de Schooljudo waarden

146

Gemeenten

waarin wij actief zijn

12021

M2 MAT

verspreiden we: een stapel
hoger dan de Eiffeltoren!

Onze mensen

Anne Rongen Aanvoerder Team Schooljudo
Mensen blij maken, ons Schooljudo verhaal overbrengen, mezelf ontwikkelen en heel veel plezier hebben in wat ik doe, dat is waarvoor ik hier werk. Ik grijp uitdagingen met beide handen aan want wanneer het een wedstrijd is, dan wil ik winnen! Wil je mee in onze creatieve gekte, de mooie waarden en ons sterke verhaal? Let’s meet!

anne@schooljudo.nl

023-3036800

 

Bram Kalter Aanvoerder Team Schooljudo

Entertrainers opleiden, scholen bezoeken en ingewikkelde rooster puzzels oplossen. Dit is wat ik als projectorganisator doe. Uitgaan van eigen kracht en mezelf blijven ontwikkelen om elke dag een beetje beter te worden, daar geloof ik in. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Met Schooljudo dragen wij daar een steentje aan bij. Wil jij hier ook aan bijdragen? Let us know!

bram@schooljudo.nl

023-3036803

 

Peggy Buchter Projectmanager

Ik zet mijn tanden graag in het organiseren en plannen van alles rondom Schooljudo zodat kids onbezorgd kunnen genieten van de judolessen. Wat is er als kind nou leuker dan stoeien? En je leert er ook nog eens veel van! De kinderen maken in de praktijk kennis met waarden zoals vertrouwen en respect en kunnen al hun energie kwijt. Twee vliegen in een klap. Dus aarzel niet langer en stap ook de schooljudo mat op! Ik help graag om alles op rolletjes te laten verlopen.

peggy@schooljudo.nl

023-3036803

   

Rex Stoelinga Regiomanager
Als afgestudeerd gymleraar aan de ALO, weet ik als geen ander hoe veel je met sport kan bereiken. Dit breng ik in de praktijk binnen het team van Schooljudo, zowel op de mat als Entertrainer, maar ook ernaast als Regiomanager. Hierbij is het mijn doel om zoveel mogelijk kinderen mee te kunnen laten genieten van wat Schooljudo te bieden heeft. Wil je meer weten over hoe een Schooljudoles eruit ziet of wat judo binnen jouw school kan betekenen? Laat het mij weten!

rex@schooljudo.nl

023-3036800

 

Marije Kuijper Regiomanager
Kinderen zijn fantastisch! Daarom heeft elk kind recht op ondersteuning in hun sociaal emotionele ontwikkeling. En wat sluit er nou beter aan bij hun wereld dan Leren door te Doen? En ze te leren dat fouten maken mag! Ik vind het heel mooi dat ik hier aan bij kan dragen bij Schooljudo. Dat is ook de reden waarom ik regiomanager ben en als doel heb om alle kinderen in Nederland de kans te geven om zich op deze manier te ontwikkelen. Ben jij ook enthousiast en wil je samen kijken hoe Schooljudo op jouw school past? Let me know!

marije@schooljudo.nl

023-3036803

 

Jessica van Horssen Marketing manager
Kinderen in hun kracht zetten, is iets waar ik warm voor loop! Ik voel me verantwoordelijk om de missie en visie van Schooljudo te realiseren en dit doe ik door betekenisvolle relaties op te bouwen en te zorgen dat het juiste verhaal, bij de juiste mensen terecht komt. Door de Schooljudo cultuur uit te dragen en te garanderen dat alles wat wij doen, in lijn is met onze missie en visie, zorg ik voor groei en verbinding. Ik geloof 100% in het schooljudo programma en ga voor een wereld waarin kinderen van kleins af aan leren hoe zij krachtig in het leven kunnen staan, ongeacht hun achtergrond. Wil je ook bijdragen aan onze missie? Stuur me een mailtje!
Julian Akkersdijk Regiomanager

Schooljudo in 1 woord “Indrukwekkend”. Als je merkt hoeveel kennis je opdoet binnen een bedrijf wat zich bezighoudt met de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind, is dat niet te vergelijken met een ander bedrijf. Binnengerold als stagiair wordt er veel verantwoordelijkheid van je gevraagd, want  sport en basisscholen vragen nogal wat aandacht.

Om binnen te komen als stagiair en uiteindelijk aan het werk te gaan is natuurlijk geweldig. Momenteel nog studerende aan de Hogeschool Inholland maak ik van mijn passie mijn werk.. Hiervoor inzetten en samen doelen bereiken, dat is waar Schooljudo voor staat.

support@schooljudo.nl

023-3036800

 

 

 

Jeffrey Kruse Waarden transporteur

Doelen bereiken via sport, dat is waar ik in geloof. Zo weet ik als geen ander als student Sportmarketing wat je kan bereiken met sport. Schooljudo is hier een goed voorbeeld van. Door middel van een spelende manier samen met klasgenoten, kinderen waardes bijbrengen die zij voor de rest van hun leven meenemen, is een doel waar ik mij graag voor inzet.

 

info@schooljudo.nl

023-3036803

Ruben Houkes Oprichter
Al tijdens mijn actieve sportcarrière verbaasde ik mij erover hoe wij met elkaar omgaan. De maatschappij is verhard. Respect is soms ver te zoeken. Pesten lijkt normaal. Ik geloof sterk dat in het dna van die gekke Japanse sport, belangrijke bouwstenen zitten voor skills for life. Helemaal voor kinderen. Het is mijn persoonlijke missie om alle kinderen een periode met Schooljudo mee te laten doen.

Mede oprichter van Schooljudo

Brons op de Olympische spelen

   

Kim Polling Juf, topjudoka & ambassadeur

Ik wil graag winnen, zeker als ik de beste ben. Als topjudoka weet ik hoe winnen voelt maar ook wat judo met je kan doen. Als juf weet ik hoe het kan bijdragen aan een pedagogisch klimaat. En aan zelfvertrouwen, leren vallen en het bevorderen van de motorische ontwikkeling. Ik ben Schooljudo ambassadeur omdat judo mij een uitlaat klep biedt, iets waarvan ik vind dat alle kinderen dat eens moeten ervaren!

 

4 keer Europees kampioen

Brons op de Wereldkampioenschappen

www.kimpolling.com

 

Carlos Platier Luna Entertrainer & winnaar Expeditie Robinson

Doorzetten, Discipline en Doorgaan! Al eerder bewees Edith Bos tijdens Expeditie Robinson dat judoka’s de beste zijn, in 2017 was ik aan de beurt! Ik hou van een uitdaging en daarom ging ik dit avontuur aan. Verder heb ik een passie voor judo en voor kinderen. Daarom naast Entertrainer bij Schooljudo, nu ook afgestudeerd aan de ALO!

 

Winnaar Expeditie Robinson 2017

Afgestudeerd aan de ALO

 

Onze entertrainers

Met wie werken we samen

Gezonde School
Zien! Parnas Sys
Jeugd Educatie Fonds
Schooldomein
Stichting Aandacht voor Pesten
LeasePlan
Volker Wessels
Disney
Reaal
TNT FedEx
IT 4 Kids
Skills for LIFE Foundation
De Nieuwe Gevers

Schrijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief