Schooljudo

Judo als basis voor een pedagogisch klimaat:
Al in 1882 is judo bedacht als onderwijsmethodiek door de Japanse pedagoog Jigoro Kano.

Voor Kano was de training van het lichaam belangrijk. Daarnaast was de training van de geest en het continu streven van het verbeteren van de persoonlijkheid een primair doel. Kano was ervan overtuigd dat uitoefening van het judo zou leiden tot het worden van een sympathieker mens. In een gezonder lichaam. Een van de mooiste en bekendste uitspraken van Kano vormt ons Schooljudo-motto:

Het is niet belangrijk om beter te zijn dan een ander, het is belangrijk om beter te zijn dan gisteren

In 2004 richtte Olympisch judoka Ruben Houkes Schooljudo op vanuit zijn geloof in de pedagogisch en vormende waarde van zijn sport.

Wij brengen de eeuwenoude filosofie van het judo de basisschool in. Hiermee helpen wij docenten bij het creëren van een veilige en fijne sfeer. En pedagogisch klimaat. Omdat wij geloven dat dit de basis vormt om iedere groep en ieder kind in zijn of haar kracht te zetten. Dit doen wij zowel op de judomat als in het klaslokaal. Om daarmee een significante bijdrage te leveren aan de fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind. Én aan de groepsdynamiek van een klas.

Onze cijfers per schooljaar

0

Kinderen

werken met plezier
aan de Schooljudo waarden

0

scholen

mogen zich
Schooljudo-school noemen

0

Entertrainers

trainen, entertainen en
inspireren onze deelnemers

0

M2 MAT

verspreiden we: een stapel
hoger dan de Eiffeltoren!

Onze mensen

Emma Poelman Regiomanager Zuid & Oost Nederland
Naast lezen en rekenen vind ik het net zo belangrijk dat kinderen leren voelen. De beste basis ontstaat door de combi plezier en sociaal emotionele ontwikkeling. Zodat zij een stevig fundament bouwen met de mooiste (jeugd)herinneringen. Bij Schooljudo kan ik mijn creativiteit en drive optimaal inzetten om meer scholen de kracht van ons programma te laten ervaren. Wil je sparren? Graag! Wil je overgaan tot actie? Nog beter!
Anne Rongen Regiomanager Zuid & West Nederland
Mensen blij maken, ons Schooljudo verhaal overbrengen, mezelf ontwikkelen en heel veel plezier hebben in wat ik doe, dat is waarvoor ik hier werk. Ik grijp uitdagingen met beide handen aan want wanneer het een wedstrijd is, dan wil ik winnen! Wil je mee in onze creatieve gekte, de mooie waarden en ons sterke verhaal? Let’s meet!

anne@schooljudo.nl

088-5400217

 

Bram Kalter Manager Schooljudo Projecten

Entertrainers opleiden, scholen bezoeken en ingewikkelde rooster puzzels oplossen. Dit is wat ik als projectorganisator doe. Uitgaan van eigen kracht en mezelf blijven ontwikkelen om elke dag een beetje beter te worden, daar geloof ik in. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Met Schooljudo dragen wij daar een steentje aan bij. Wil jij hier ook aan bijdragen? Let us know!

Ivar Spierings Operationeel Directeur
De brandjesblusser, relatiebouwer en de energiemanager. Zo maar wat functietitels die collega’s voor mij verzinnen. Sinds 2010 werk ik bij Schooljudo. Jawel, de ervaren man van Team Schooljudo. Begonnen als projectmanager; ja toen hadden we nog normale functietitels. Nu houd ik mij bezig met business development en sponsoring. Meedenken op strategie of interessante sponsorideeën? Ik ben één en al oor!

ivar@schooljudo.nl

088-5400211

   

Nick van der Moolen Teamcoach
Bedrijven en teams naar een hoger level brengen, mensen uitdagen én inspireren is wat ik doe. Dit alles met de factor ‘mens’ centraal. In de wilde achtbaan van Schooljudo zorg ik voor focus en structuur, het management en daily huddles! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe contacten, ideeën, business development en informele borrels. Neem ook contact met me op als je denkt dat je waarde kunt toevoegen aan Schooljudo!

nick@schooljudo.nl

088-5400215

   

Peggy Buchter Manager Schooljudo Projecten

Ik zet mijn tanden graag in het organiseren en plannen van alles rondom Schooljudo zodat kids onbezorgd kunnen genieten van de judolessen. Wat is er als kind nou leuker dan stoeien? En je leert er ook nog eens veel van! De kinderen maken in de praktijk kennis met waarden zoals vertrouwen en respect en kunnen al hun energie kwijt. Twee vliegen in een klap. Dus aarzel niet langer en stap ook de schooljudo mat op! Ik help graag om alles op rolletjes te laten verlopen.

peggy@schooljudo.nl

088-5400228

   

Ruben Houkes Oprichter
Al tijdens mijn actieve sportcarrière verbaasde ik mij erover hoe wij met elkaar omgaan. De maatschappij is verhard. Respect is soms ver te zoeken. Pesten lijkt normaal. Ik geloof sterk dat in het dna van die gekke Japanse sport, belangrijke bouwstenen zitten voor skills for life. Helemaal voor kinderen. Het is mijn persoonlijke missie om alle kinderen een periode met Schooljudo mee te laten doen.

Mede oprichter van Schooljudo

Brons op de Olympische spelen

   

Kim Polling Juf, topjudoka & ambassadeur

Ik wil graag winnen, zeker als ik de beste ben. Als topjudoka weet ik hoe winnen voelt maar ook wat judo met je kan doen. Als juf weet ik hoe het kan bijdragen aan een pedagogisch klimaat. En aan zelfvertrouwen, leren vallen en het bevorderen van de motorische ontwikkeling. Ik ben Schooljudo ambassadeur omdat judo mij een uitlaat klep biedt, iets waarvan ik vind dat alle kinderen dat eens moeten ervaren!

 

4 keer Europees kampioen

Brons op de Wereldkampioenschappen

www.kimpolling.com

 

Carlos Platier Luna Entertrainer & winnaar Expeditie Robinson

Doorzetten, Discipline en Doorgaan! Al eerder bewees Edith Bos tijdens Expeditie Robinson dat judoka’s de beste zijn, in 2017 was ik aan de beurt! Ik hou van een uitdaging en daarom ging ik dit avontuur aan. Verder heb ik een passie voor judo en voor kinderen. Daarom naast Entertrainer bij Schooljudo, nu ook afgestudeerd aan de ALO!

 

Winnaar Expeditie Robinson 2017

Afgestudeerd aan de ALO

 

Onze entertrainers

Met wie werken we samen

Schrijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief