Schooljudo

Judo als basis voor een pedagogisch klimaat:
Al in 1882 is judo bedacht als onderwijsmethodiek door de Japanse pedagoog Jigoro Kano.

Voor Kano was de training van het lichaam belangrijk. Daarnaast was de training van de geest en het continu streven van het verbeteren van de persoonlijkheid een primair doel. Kano was ervan overtuigd dat uitoefening van het judo zou leiden tot het worden van een sympathieker mens. In een gezonder lichaam. Een van de mooiste en bekendste uitspraken van Kano vormt ons Schooljudo-motto:

Het is niet belangrijk om beter te zijn dan een ander, het is belangrijk om beter te zijn dan gisteren

In 2004 richtte Olympisch judoka Ruben Houkes Schooljudo op vanuit zijn geloof in de pedagogisch en vormende waarde van zijn sport.

Wij brengen de eeuwenoude filosofie van het judo de basisschool in. Hiermee helpen wij docenten bij het creëren van een veilige en fijne sfeer. En pedagogisch klimaat. Omdat wij geloven dat dit de basis vormt om iedere groep en ieder kind in zijn of haar kracht te zetten. Dit doen wij zowel op de judomat als in het klaslokaal. Om daarmee een significante bijdrage te leveren aan de fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind. Én aan de groepsdynamiek van een klas.

Onze cijfers per schooljaar

0

Kinderen

werken met plezier
aan de Schooljudo waarden

0

scholen

mogen zich
Schooljudo-school noemen

0

Entertrainers

trainen, entertainen en
inspireren onze deelnemers

0

M2 MAT

verspreiden we: een stapel
hoger dan de Eiffeltoren!

Onze mensen

Anne Rongen Salescaptain
Mensen blij maken, ons Schooljudo verhaal overbrengen, mezelf ontwikkelen en heel veel plezier hebben in wat ik doe, dat is waarvoor ik hier werk. Ik grijp uitdagingen met beide handen aan want wanneer het een wedstrijd is, dan wil ik winnen! Wil je mee in onze creatieve gekte, de mooie waarden en ons sterke verhaal? Let’s meet!

anne@schooljudo.nl

023-3036800

 

Bram Kalter Manager Schooljudo Projecten Zuid

Entertrainers opleiden, scholen bezoeken en ingewikkelde rooster puzzels oplossen. Dit is wat ik als projectorganisator doe. Uitgaan van eigen kracht en mezelf blijven ontwikkelen om elke dag een beetje beter te worden, daar geloof ik in. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Met Schooljudo dragen wij daar een steentje aan bij. Wil jij hier ook aan bijdragen? Let us know!

bram@schooljudo.nl

023-3036803

 

Frank Bakker Directeur
Bijdragen aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en ze ‘skills voor life’ meegeven is waar we voor staan met het team van Schooljudo. Vertrouwen, Samenwerken en Respect zijn voorbeelden van kernwaarden welke we de leerlingen willen leren en dat alles met een goede dosis Plezier! Ik ben de verbindende factor tussen de mensen hier op kantoor, de Entertrainers op de judomat en de leerkrachten in de klas. Zoek me op wanneer je ideeën hebt voor een samenwerking met ons ter bevordering van het creëren van een veilige en fijne sfeer voor onze kinderen op school!

frank@schooljudo.nl

023-3036803

 

Nick van der Moolen Teamcoach
Bedrijven en teams naar een hoger level brengen, mensen uitdagen én inspireren is wat ik doe. Dit alles met de factor ‘mens’ centraal. In de wilde achtbaan van Schooljudo zorg ik voor focus en structuur, het management en daily huddles! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe contacten, ideeën, business development en informele borrels. Neem ook contact met me op als je denkt dat je waarde kunt toevoegen aan Schooljudo!

nick@schooljudo.nl

023-3036803

   

Peggy Buchter Manager Schooljudo Projecten Noord

Ik zet mijn tanden graag in het organiseren en plannen van alles rondom Schooljudo zodat kids onbezorgd kunnen genieten van de judolessen. Wat is er als kind nou leuker dan stoeien? En je leert er ook nog eens veel van! De kinderen maken in de praktijk kennis met waarden zoals vertrouwen en respect en kunnen al hun energie kwijt. Twee vliegen in een klap. Dus aarzel niet langer en stap ook de schooljudo mat op! Ik help graag om alles op rolletjes te laten verlopen.

peggy@schooljudo.nl

023-3036803

   

Rex Stoelinga Regiomanager Zuid Nederland
Als afgestudeerd gymleraar aan de ALO, weet ik als geen ander hoe veel je met sport kan bereiken. Dit breng ik in de praktijk binnen het team van Schooljudo, zowel op de mat als Entertrainer, maar ook ernaast als Regiomanager. Hierbij is het mijn doel om zoveel mogelijk kinderen mee te kunnen laten genieten van wat Schooljudo te bieden heeft. Wil je meer weten over hoe een Schooljudoles eruit ziet of wat judo binnen jouw school kan betekenen? Laat het mij weten!

rex@schooljudo.nl

023-3036800

 

Jordi Peijs Regiomanager Noord Nederland
Iemand met een lichtelijk doorgeslagen passie voor sport dat is hoe ik veelal wordt omschreven. Deze drive pas ik toe in mijn werk bij Schooljudo. Kinderen op een unieke wijze waarden meegeven waar ze hun hele leven van profiteren. Dat is wat ik belangrijk vind. Ik ben leergierig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Heb jij een uitdaging voor mij?

jordi@schooljudo.nl

023-3036800

 

 

 

Lisa Brosens Support Schooljudo

Doelen bereiken via sport, dat is waar ik in geloof. Zo weet ik als geen ander als student Sportmarketing wat je kan bereiken met sport. Schooljudo is hier een goed voorbeeld van. Door middel van een spelende manier samen met klasgenoten, kinderen waardes bijbrengen die zij voor de rest van hun leven meenemen, is een doel waar ik mij graag voor inzet.

lisa@schooljudo.nl

023-3036803

 

Sam van der Lichte Support Schooljudo

Sport van essentieel belang voor kinderen. Schooljudo zorgt ervoor dat kinderen weer in beweging komen. Dit is waar ik in geloof! Daarom zorg ik er elke week voor dat de programma’s in goede banen lopen.

023-3036803

sam@schooljudo.nl

Ruben Houkes Oprichter
Al tijdens mijn actieve sportcarrière verbaasde ik mij erover hoe wij met elkaar omgaan. De maatschappij is verhard. Respect is soms ver te zoeken. Pesten lijkt normaal. Ik geloof sterk dat in het dna van die gekke Japanse sport, belangrijke bouwstenen zitten voor skills for life. Helemaal voor kinderen. Het is mijn persoonlijke missie om alle kinderen een periode met Schooljudo mee te laten doen.

Mede oprichter van Schooljudo

Brons op de Olympische spelen

   

Kim Polling Juf, topjudoka & ambassadeur

Ik wil graag winnen, zeker als ik de beste ben. Als topjudoka weet ik hoe winnen voelt maar ook wat judo met je kan doen. Als juf weet ik hoe het kan bijdragen aan een pedagogisch klimaat. En aan zelfvertrouwen, leren vallen en het bevorderen van de motorische ontwikkeling. Ik ben Schooljudo ambassadeur omdat judo mij een uitlaat klep biedt, iets waarvan ik vind dat alle kinderen dat eens moeten ervaren!

 

4 keer Europees kampioen

Brons op de Wereldkampioenschappen

www.kimpolling.com

 

Carlos Platier Luna Entertrainer & winnaar Expeditie Robinson

Doorzetten, Discipline en Doorgaan! Al eerder bewees Edith Bos tijdens Expeditie Robinson dat judoka’s de beste zijn, in 2017 was ik aan de beurt! Ik hou van een uitdaging en daarom ging ik dit avontuur aan. Verder heb ik een passie voor judo en voor kinderen. Daarom naast Entertrainer bij Schooljudo, nu ook afgestudeerd aan de ALO!

 

Winnaar Expeditie Robinson 2017

Afgestudeerd aan de ALO

 

Onze entertrainers

Met wie werken we samen

Schrijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief