Reaal ondersteunt scholen bij deelname Schooljudo

17 januari 2022

Reaal ondersteunt scholen bij deelname Schooljudo

Verzekeraar Reaal is partner geworden van Schooljudo. Het komende schooljaar gaat Reaal tien scholen ondersteunen, zodat zij kunnen deelnemen aan het waardevolle programma van Schooljudo. Basisscholen hebben het momenteel financieel niet makkelijk. Door de bijdrage van Reaal kunnen veel leerlingen toch deelnemen aan het programma en zo doende op een leuke manier werken aan hun mentale en fysieke weerbaarheid.

Sociaal emotionele ontwikkeling wordt een steeds belangrijkere pijler in het basisonderwijs. Maar waar halen scholen de tijd en expertise vandaan om dit te organiseren? Dit is vaak een lastige klus. Veelal worden hiervoor externe specialisten in huis gehaald, maar met teruglopende financiële middelen is het kwalitatieve aanbod lang niet altijd te betalen.

‘Lekker geregeld’.  
Jeroen de Graaf, directeur merk en communicatie van Reaal: “Reaal gaat basisscholen die heel graag willen deelnemen aan Schooljudo, maar om financiële redenen niet mee kunnen doen, helpen door een deel van de kosten te financieren. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan het verbeteren van de mentale en fysieke weerbaarheid. Door Schooljudo neemt de zelfverzekerdheid van leerlingen toe en zijn zij verzekerd van een leuke en leerzame tijd!”

Bij Schooljudo zijn ze heel blij met de nieuwe samenwerking. Regiomanager Anne Rongen: “Ik spreek dagelijks schoolleiders die super enthousiast zijn over het Schooljudo programma, maar uiteindelijk toch afzien van deelname om financiële redenen. Hoe tof is het dat we dit jaar 10 scholen kunnen verrassen met een bijdrage van Reaal! Ik heb nu al zin om scholen te vertellen dat we het samen met Reaal lekker hebben geregeld”.

(School)judo als onderwijsmethodiek
In 1882 is judo bedacht als opvoedkundige onderwijsmethodiek door de Japanse pedagoog Jigoro Kano. Hij was ervan overtuigd dat de beoefening van judo zou leiden tot het worden van een sympatiek(er) mens in een gezond(er) lichaam. De eeuwenoude filosofie van het judo zoals door Kano is bedacht heeft Schooljudo omgezet in een moderne methodiek. Om judo in te zetten als filosofie, als spel om te werken aan de fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind. Én aan de groepsdynamiek van een klas. Zeven Schooljudo-waarden staan binnen een doorlopende leerlijn centraal: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid, discipline en plezier. Door deze waarden uit te lichten op de judomat én in het klaslokaal maakt Schooljudo kind en klas krachtig.

Over Reaal    
Verzekeren is vast niet je favoriete bezigheid. Dat begrijpen we bij Reaal maar al te goed. Toch is het prettig als het lekker geregeld is en daar helpen we je graag bij. Dat doen we al meer dan 100 jaar, voor bijna 2 miljoen klanten. Bij Reaal vind je heldere producten met een duidelijke uitleg. Zo hou jij altijd de touwtjes in handen en bepaal je zelf wat je verzekert, en hoe jij je verzekeringen regelt. Rechtstreeks bij ons of via een adviseur die jou het werk uit handen neemt. Wat je ook kiest, wij maken het in orde. Zodat jij kan zeggen: Lekker geregeld. Reaal. Reaal maakt onderdeel uit van VIVAT. Kijk voor meer informatie op www.reaal.nl.

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief