Samenwerking IT4Kids en Schooljudo verlengd

17 januari 2022

Samenwerking IT4Kids en Schooljudo verlengd

Duizenden kinderen hebben in 2017 meegedaan aan Schooljudo met behulp van donaties van Stichting IT4Kids. IT4Kids, een initiatief van Infotheek Group, zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in. Namens de donateurs schenken zij de waarde hiervan aan goede doelen die zich inzetten voor kinderen in lage ses wijken. Schooljudo is zo’n goed doel. Ook in 2018 ondersteunt IT4Kids Schooljudo in wijken waar kinderen het net wat meer kunnen gebruiken.

IT4Kids maakt zich sterk voor kinderen die vanuit hun thuissituatie minder mogelijkheden hebben om zich op sportief gebied te ontwikkelen. De stichting geeft hen op een natuurlijke manier een noodzakelijk steuntje in de rug. Dit doet zij door verschillende (sportieve) initiatieven te ondersteunen, waaronder de Krajicek Foundation, het Jeugdsportfonds en het waarde(n)volle Schooljudo. IT4kids draagt hiermee bij om de droom van Schooljudo te realiseren: in 2030 1 miljoen kinderen per jaar ‘Skills for Life’ meegeven. In 2017 hebben in totaal 41.366 kinderen deelgenomen aan het Schooljudo programma.

Ivar Spierings, operationeel directeur van Schooljudo, is erg blij met het besluit van IT4Kids om de ondersteuning van Schooljudo te verlengen: “Wij vinden bij Schooljudo dat kinderen gelijke startkansen verdienen. Door IT4Kids bereiken we kinderen die ons programma extra goed kunnen gebruiken. We geven deze kinderen zelfvertrouwen. Daarnaast geven we ze mee dat je kunt bereiken wat je wilt bereiken en dat je daar zelf verantwoordelijk voor bent. Een verschil is er niet. Een verschil kun je maken!”

Doneer hardware van jouw bedrijf aan IT4Kids
Stichting IT4Kids zet zich primair in voor kinderen. In Nederland zijn er momenteel zo’n 1,2 miljoen mensen die onder de armoedegrens leven. Dit betekent dat er in Nederland ongeveer 423.000 kinderen zijn, die niet kunnen sporten zoals velen van hun leeftijdgenoten. IT4Kids maakt zich sterk om voor deze kinderen het verschil te maken. U kunt IT4Kids helpen door uw oude hardware te doneren aan de goede doelen die IT4Kids steunt. Ga naar www.it4kids.com en doneer uw afgeschreven hardware.

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief