Schooljudo op jeugdinstelling Elker Het Poortje

Schooljudo op jeugdinstelling Elker Het Poortje

Schooljudo heeft in haar 15-jarig bestaan al heel veel basisscholen bediend. In deze 15 jaar hebben de Entertrainers gezorgd voor veel lachende gezichtjes, duimen en complimenten op de judomat. In totaal zijn er ruim 40.000 kinderen in Nederland die Schooljudo gehad hebben. 

Elker Het Poortje doet mee!
Onlangs is Schooljudo een níeuwe uitdaging aangegaan met jeugdinstelling Elker Het Poortje. Op het Poortje zitten kinderen met veel behoefte aan structuur en discipline. Iets waar Schooljudo en haar waarden veel aan kan bijdragen. Jezelf en elkaar beter leren kennen door te stoeien binnen gestelde kaders. 

Entertrainer Jeroen Blom zijn ervaring
Afgelopen maanden stond entertrainer Jeroen Bloem voor de groep. “Ik vond het speciaal om de lessen te geven. De kinderen die hier zitten hebben een moeilijke achtergrond waarin het (gebrek aan) vertrouwen in hun jeugd parten speelt. Het brengt veel teweeg door hen deze specifieke waarde lijfelijk te laten ervaren. Laatst gebeurde het bijvoorbeeld dat wij de “reguliere” les moesten staken omdat één van de oefeningen zorgde voor een persoonlijke confrontatie. Hier kwam vervolgens een heel mooi en open gesprek uit voort. De juiste snaar werd hier dus precies aangeraakt’.

Deze passende samenwerking maakt dat het programma op Het Poortje in augustus voor de derde keer verlengd wordt. Dankzij Jeroen Blom en partner Reggeborgh, die helpen bij de financiering van dit project, ziet Schooljudo kansen om meer kinderen van andersoortige onderwijsinstanties middels Schooljudo Skills for life mee te geven. Interesse! Bel ons!!!

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief