SO De Rungraaf krijgt Schooljudo cadeau

17 januari 2022

Begin dit jaar maakten Presikhaaf Schoolmeubelen en Schooljudo een unieke samenwerking bekend. De samenwerking is ontstaan vanuit de goede match van de kernwaarden en de doelstellingen van beide organisaties. De Rungraaf uit Eindhoven is de eerste school die hiervan profiteert. Zij kregen van de Arnhemse inrichtingspecialist een 6-weeks programma cadeau. Het programma ging afgelopen maandag van start.

De Rungraaf werd nieuwjaarsnacht getroffen door een zware brand. Deze zorgde voor zoveel schade dat de school, op een nieuwe locatie, volledig nieuw ingericht diende te worden. Presikhaaf Schoolmeubelen nam deze taak op zich. Tien dagen later kon de school weer open.

Ouders lieten al eerder aan De Rungraaf weten dat ze ontzettend tevreden waren over hoe de school omging met het voorval. En dat zij dankbaar zijn dat hun kinderen zo snel weer naar school konden.

De Rungraaf is een expertisecentrum in Eindhoven voor kinderen met omgangsproblemen. De school ondersteunt leerlingen extra bij het leren omgaan met anderen en de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele vaardigheden. De Rungraaf maakt daarom dankbaar gebruik van het aanbod Schooljudo. De school vindt dat ‘ieder kind een prettige en veilige schooltijd verdient’. Hetgeen dat naadloos aansluit op de visie van zowel Schooljudo, als van Presikhaaf Schoolmeubelen.

Schooljudo gelooft dat ieder kind uniek is. En dat judo het ultieme middel is om een kind in zijn of haar kracht te zetten. Zowel motorisch als sociaal-emotioneel. Met echte judomatten en judopakken is het gymlokaal van de Rungraaf omgetoverd tot een dojo. En maakt Entertrainer Eric Markgraaff in 6 weken de kinderen weerbaarder en zelfverzekerder. Zeven Schooljudo waarden staan hierbij centraal: samenwerken, vertrouwen, beheersing, discipline weerbaarheid, respect en heel veel plezier.

Presikhaaf Schoolmeubelen is de meest sociaal maatschappelijk betrokken producent en inrichter van scholen in Nederland. Het zal daarom niet verbazen dat in 2017 nog veel meer bassischolen worden verrast met een gratis Schooljudo programma.

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief