Van de Kamer spot talent in Almere Haven

07 december 2021

Voor het tweede jaar op rij sloten honderden kinderen in Almere Haven een zesweeks Schooljudo programma met een geweldige clinic. De clinic is vooral bedoeld om ouders te laten zien hoeveel plezier hun kinderen ervaren tijdens Schooljudo en ze te stimuleren om hun zoon of dochter op te geven voor naschoolse lessen. Maar er werd ook talent gespot.

 

“Hier zitten sterke baasjes tussen”

Neal van de Kamer verzorgde voor het tweede jaar op rij de afsluitende clinic in Almere Haven. Het viel de vijfvoudig Nederlands kampioen op dat er veel sterke jongens en meisjes op de judomat stonden. Van de Kamer: “Het is zo zonde dat veel die kids nog niet wekelijks trainen bij een judoclub. Kracht en mentaliteit zijn heel belangrijk bij judo en veel jongens en meiden beschikken over die twee eigenschappen hier in Almere.”

 

Structureel sporten is het doel

Sportschool Van de Kampsport vroeg in 2014 subsidie aan via de Sportimpuls. Na honorering mochten kinderen uit Almere Haven tenminste twee jaar kennismaken met judo en onderliggende waarden die in Schooljudo zo zichtbaar zijn. Doel van dit subsidieproject: kinderen structureel aan het sporten krijgen. Het percentage kinderen 4-12 jaar dat sport in Almere Haven ligt namelijk ver onder het landelijk gemiddelde. Daarom krijgen deze kinderen de kans om zes weken onder schooltijd en zes weken na schooltijden te proeven aan judo, voordat ze, mogelijk met hulp van het Jeugd Sport Fonds, echt lid worden van Van de Kamp Sport. Over twee weken starten de naschoolse lessen in Almere Haven. Ouders kunnen hun kind(eren) hier opgeven voor de lessen die plaatsvinden in gymzaal Buitenhof.

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief