Ik heb een vraag over de organisatie en planning van de Schooljudo-lessen

Ik heb een vraag over de organisatie en planning van de Schooljudo-lessen


Wanneer vinden de Schooljudo-lessen plaats?

  • De Schooljudo-lessen vinden plaats op één dag in de week (mits mogelijk gezien het aantal groepen). Deze dag wordt in overleg tussen de school en de projectmanager van Schooljudo bepaald.

Waar vinden de Schooljudo-lessen plaats?

  • De Schooljudo-lessen kunnen in zowel een intern speellokaal als een externe gymzaal plaatsvinden. De voorwaarde is dat er ruimte is voor een judomat met een oppervlakte van 60m2.

Vinden de Schooljudo-lessen onder de gymles plaats?

  • Schooljudo kan de gymles vervangen. Nog mooier vinden wij het echter als er een extra beweegmoment kan worden gecreëerd, bijvoorbeeld door de lessen in het speellokaal plaats te laten vinden.

Wat is de maximale groepsgrootte?

  • Wij werken met een maximale groepsgrootte van 30 leerlingen. Lukt het nou echt niet om onder de 30 leerlingen te komen? Dan bekijken we in overleg de mogelijkheden.

Hoe komen we aan judopakken en judomatten?

  • Daar zorgen wij voor! Jullie school krijgt de beschikking over één set materialen: een judomat van 60m2, voldoende Waardenpakken, communicatiematerialen en toegang tot de digitale toolbox.

Moet er iemand van de school tijdens de les aanwezig zijn?

  • Ja, wij hanteren het vierogenprincipe. De groeps- en/of vakleerkracht dient aanwezig te zijn tijdens de Schooljudo-les. Naast dat het ontzettend waardevol is voor een leerkracht om te zien wat voor impact Schooljudo heeft op de groep is dit ook wettelijk verplicht.

Hoe lang duurt een Schooljudo-les?

  • Een Schooljudo-les duurt afhankelijk van jullie rooster en planning minimaal 45 en maximaal 60 minuten.

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief