Voorafgaand aan het Schooljudo-programma

Voorafgaand aan het Schooljudo-programma


Is Schooljudo geschikt voor het speciaal onderwijs?

  • Schooljudo is uit te voeren op alle scholen binnen het primair en speciaal onderwijs. 

Schooljudo en religie, gaat dat samen?

  • Wij denken dat Schooljudo en religie goed samengaan en elkaar waar mogelijk zelfs versterken. Het programma heeft al op verschillende christelijke en islamitische scholen gedraaid. Voor Jirogo Kano, pedagoog en bedenker van de sport judo, was de training van het lichaam belangrijk. Daarnaast was de training van de geest en het continu streven van het verbeteren van de persoonlijkheid een primair doel. Kano was ervan overtuigd dat uitoefening van het judo zou leiden tot het worden van een sympathieker mens. In een gezonder lichaam. Wij denken dat dit goed past in zowel het christelijke als islamitische belang van naastenliefde en eigenaarschap. Mocht er toch twijfel zijn over bepaalde elementen of thema’s die wij met Schooljudo behandelen dan gaan wij hierover graag in gesprek. Bel of mail ons hierover.

Is Schooljudo geschikt voor alle klassen?

  • Ja! Voor groep 3-8 werken wij met een doorlopende leerlijn. Voor de groepen 1-2 hebben wij een speciaal kleuterprogramma.

In welke periode kunnen wij met Schooljudo meedoen?

  • Jouw school kan van start met het Schooljudo-programma wanneer het jullie uitkomt. Mits we voldoende materialen beschikbaar hebben en er een Entertrainer beschikbaar is. Neem snel contact met ons op om samen te kijken naar de voor jullie meest geschikte periode. In overleg is veel mogelijk!

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief