VolkerWessels nieuwe partner Schooljudo

17 januari 2022

10 scholen voor speciaal onderwijs (SO) cluster 4 krijgen in 2018 de mogelijkheid om met een financiële bijdrage van VolkerWessels deel te nemen aan Schooljudo. In tijden waar het onderwijs het financieel zwaar heeft, kan de bijdrage van VolkerWessels scholen net dat steuntje in de rug geven om deel te nemen aan het waardevolle Schooljudo programma.

VolkerWessels wordt hiermee speciaal onderwijs partner van Schooljudo. De partijen hebben specifiek voor de cluster 4 doelgroep gekozen. Deze jongens en meiden worden vaak vergeten omdat niet direct aan hen is te zien dat zij extra aandacht nodig hebben. Onder cluster 4 onderwijs vallen scholen voor leerlingen met ernstige gedragsstoornissen en/of psychiatrische problematiek. Denk aan kinderen die moeite hebben om hun agressie te reguleren of bij de minste geringste aanraking in paniek raken. Voor deze kinderen kan Schooljudo veel betekenen. Op een veilige en rustige manier leren ze met fysiek contact om te gaan en krijgen ze een berg zelfvertrouwen.

Ivar Spierings, sponsormanager van Schooljudo, is hartstikke blij met de samenwerking: “wij merken bij Schooljudo al jaren dat de vraag voor Schooljudo in het speciaal onderwijs toeneemt. In 2017 deden al meer dan 3000 kinderen in het speciaal onderwijs mee. Door deze prachtige samenwerking kunnen nog veel meer SO-scholen de kracht van Schooljudo ervaren”.

VolkerWessels en Corporate Responsibility

VolkerWessels heeft als ambitie om waarde toe te voegen op een economisch, sociaal, ecologisch en maatschappelijk gebied. Corporate Responsibilty is voor VolkerWessels dan ook concreet beleid waarin mens, milieu en samenleving centraal staan en waarin elk initiatief telt. De ondersteuning van Schooljudo past perfect binnen dit beleid.

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief