Zilveren Kruis lanceert parelcampagne

17 januari 2022

Onze partner Zilveren Kruis heeft een grote campagne gelanceerd om verschillende mooie Schooljudo verhalen naar buiten te brengen. Zij hebben drie verhalen verfilmd; het verhaal van onze nieuwe ambassadeur Dex Elmont en de verhalen van Schooljudo ‘parels’ Lisa en Yrian.

In een prachtig filmpje over Dex vertelt hij waarom hij zoveel passie heeft voor judo en ambassadeur is geworden van Schooljudo: “Ik kan me een leven zonder judo niet voorstellen, wat ik ervan geleerd heb gun ik mijn eigen kleine meisje, maar ook alle andere kinderen!”

Filmpje over parel Lisa: “In mijn hoofd is het altijd een beetje druk en ik kan mij niet zo goed concentreren. Daardoor word ik snel gepest. Sporten vond ik nooit zo leuk, maar Schooljudo was dolle pret. Door judo word ik rustig in mijn hoofd. En nog belangrijker, door judo heb ik nu echte vrienden!”

Filmpje over parel Yrian: Toen hij twee jaar oud was heeft Yrian door kanker een oog verloren. Sporten is daarom lastig, maar judo lukt wel. In een van de judolessen deed iedereen een ooglapje voor om te ervaren hoe hij zich voelt. Yrian: “ik viel op de grond van het lachen!”

De campagne met alle drie de filmpjes is te zien op de website van Zilveren Kruis.

Deel dit artikel

Schijf je in voor de Schooljudo nieuwsbrief